banner_3
Design- definition
oprettet d. 17/09/14

UDFORDRING: Hvad er design?

Efterhånden er designbegrebet, i bredeste forstand, begyndt at trænge igennem til almene mennesker og alverdens virksomheder. Design er nemlig meget mere end en stol. “Design kan blive Danmarks nye guldæg” skrev MandagMorgen tilbage i 2010 med en særlig vægt på det strategiske design. For det er netop den type design, der kan rykke dig, mig og hele verden. Men hvordan definere vi dette “nye” designbegreb. Selv os designere har svært ved at komme med et entydigt svar, men herunder er tre forslag til definitioner.

mpi_brand
DESIGN- DEFINITION N0 1

Design er et produkt eller en proces, der imødekommer et problem eller et ønske om forandring. Design forbedrer livet for mennesker. At forstå mennesker er kilden til godt design.

innovationssommerskole2013
DESIGN- DEFINITION N0 2

Design gør muligheder håndgribelige. Ved at bruge kreative metoder som visualiseringer, scenarier og prototyper skaber man et mulighedsrum for mange løsninger. Herefter vælges den rigtige vej og dermed også vejen til meningsfulde løsninger.

made in denmark
DESIGN- DEFINITION N0 3

Design er business. Design skaber værdi og kan skabe øget profit. Med design kan konkurrenceevnen øges. Design kan være innovation, der er defineret som ” en proces, der omsætter idéer og koncepter til tjenester eller produkter og bliver bragt til markedet”.