Visuel Optur - DGI
Megatrends
oprettet d. 09/04/14

UDFORDRING: Big data

Big Data er en megatrend, der er udsprunget af vores teknologiske verden. Vi samler data ind i enorme mængder – fordi det er muligt – og for at få informationer om f.eks. folks adfærd og virksomheders effektivitet.

Hvis vi bliver i stand til at få analyseret og konkluderet de rigtige ting på baggrund af dataen, kan vi nå langt i forhold til at løse verdens store og små udfordringer. Med Big data kan vi jf. wikipedia ”finde sammenhænge så man kan for eksempel kan spotte forretningstrends, fastslå forskningskvalitet, forebygge sygdomme, sammenholdejuridiske citater, bekæmpe kriminalitet og holde øje med trafikforhold i realtid.

Men hvordan finder vi ind til kernen af alt denne data? Hvad skal vi med det og hvordan bliver det interessant for almindelige mennesker?

Løsning håndgribeligt infographic

Ligesom data ikke kun indsamles digitalt, så behøver man heller ikke formidle analyserne digitalt eller holde sig til 2D grafik. Der skabes stadig flere og flere rumlige og fysiske visninger af data. Selv er vi i gang med en stor arbejdsmiljøtavle for Vejle Kommune, hvor det er muligt selv at flytte, røre og tilføje data løbende. Det vækker en helt anden form for nysgerrighed –trods et uhåndgribeligt og svært emne.

Her foto fra udstillingen Nordhavn09 som 2+1 Idebureau lavede. Idé og koncept Christel Maria Jantzen og Helene Dalgaard

2+1 idebureau christel maria jantzen
Visuel Optur - DGI
Løsning infographic

Dataen visualiseres og laves til spændende grafik, der giver et let og legende overblik. I infographic fremhæves tal ofte med stor typografi og målinger vises i spændende diagrammer. Det er den hurtige kommunikation, som vi foretrækker i vores travle hverdag. Se bare hvor meget aviserne er begyndt at bruge store procenter og tal (sammen med store fotos – begge dele visuelle elementer) Find inspiration og eksempler på vores Pinterest

Fotoet her viser Visuel Opturs seneste eksempel på visualisering af data. Her vises forskellige kvm, typer og antal pladser i DGI’s haller på en ny måde.