banner_3
oprettet d. 17/09/14

UDFORDRING: Hvad er design?

Efterhånden er designbegrebet, i bredeste forstand, begyndt at trænge igennem til almene mennesker og alverdens virksomheder. Design er nemlig meget mere end en stol. “Design kan blive Danmarks nye guldæg” skrev MandagMorgen tilbage i 2010 med en særlig vægt på det strategiske design. For det er netop den type design, der kan rykke dig, mig og hele verden. Men hvordan definere vi dette “nye” designbegreb. Selv os designere har svært ved at komme med et entydigt svar, men herunder er tre forslag til definitioner.

Læs Mere
Printstagram
oprettet d. 06/06/14

UDFORDRING: At finde inspiration

Det hvide papir stirrer på dig og dit hoved er tomt for idéer. Hvad gør du? Går i panik? Lader opgaven ligge og venter på bedre tider? De gode idéer ligger ikke klar på et lager, hvor man kan trække dem frem, som man lyster. Det er en misforstået opfattelse. I stedet bygger de gode idéer ofte på en base af viden og en evne til at omsætte eksisterende genstande og abstraktioner til nyt.

Læs Mere
Stefan Schonert
oprettet d. 08/05/14

UDFORDRING: Markedsførings-
materialer

Hvorfor er meget markedsføring ofte i form af et fladt postkort eller en kedelig flyer? Hvis man er heldig en trefløjet brochure. Det korte svar handler højst sandsynligt om økonomi, men sætter man VÆRDI ind i ligningen, så kan det være, man kan tænke anderledes om sit næste markedsføringsmateriale.

Læs Mere
Visuel Optur - DGI
oprettet d. 09/04/14

UDFORDRING: Big data

Big Data er en megatrend, der er udsprunget af vores teknologiske verden. Vi samler data ind i enorme mængder – fordi det er muligt – og for at få informationer om f.eks. folks adfærd og virksomheders effektivitet. Men hvordan finder vi ind til kernen af alt denne data? Hvad skal vi med det og hvordan bliver det interessant for almindelige mennesker?

Læs Mere
trin_til_et_godt_layout_cmj-1
oprettet d. 08/04/14

UDFORDRING: Layout

Er et godt layout en udfordring du kender? Bruger du altid den samme skabelon? Bliver det ikke som du havde forsestillet dig? Se layout på en hel ny måde med vores trin for trin vejledning.

Læs Mere
Unpackaged
oprettet d. 03/04/14

UDFORDRING: Butikstyverier

Tyverier fra dagligvare er steget med 17 % siden 2006. De forebyggende løsninger handler i dag om at fjerne de dyre varer fra hylderne, låse dem inde eller lade kunden få udleveret en del af varen f.eks. låget ved kassen. Hvordan kan vi gentænke løsningerne, så den ikke ødelægger købsoplevelsen for de kunder, der godt kan finde ud af at opføre sig ordentligt?

Læs Mere
Christel og Mia
oprettet d. 02/04/14

Om bloggen

Visuel Optur udvider nu med en ny blog. Det er ikke en blog i traditionel forstand for vi har valgt at bygge indholdet op over et simpelt indholdskoncept; hvert indlæg vil have en udfordring som overskrift og hertil vil vi så komme med en række forslag til løsninger. Det kan både være vores egne idéer eller andres gode koncepter, der kan bruges på nye måder. Emnerne og løsningerne vil så vidt muligt være oppe i tiden og samtidig pege på nye trends og tendenser.

Læs Mere